Sculpture Events

Zandsculpturenfestival 2009

Zandsculpturenfestival Texel blijft open tot en met 1 november 2009

 

De openingsperiode van het Nederlands Zandsculpturenfestival op Texel is met bijna twee maanden verlengd. In eerste instantie zou het festival tot en met 13 september te bezichtigen zijn. Organisator Sculpture Events heeft nu besloten het eilandenrijk in zand open te houden tot en met zondag 1 november 2009. De beelden verkeren nog in uitstekende staat en zullen dat de komende maanden ook nog blijven. Immers, de ervaring leert dat regenbuien voor het bereiken van het eiland al lang en breed zijn opgelost of Texel voorbijdrijven, waardoor bezoekers op fraai weer kunnen rekenen als zij de beelden komen bekijken. De langere openingsperiode biedt het festival tevens de kans om in het Guinness Book of Records te worden opgenomen.

 

Door het fantastische zomerweer op Texel hebben de sculpturen, waar 10 miljoen kilo zand voor is gebruikt, geen enkele schade opgelopen. De door de zandtovenaars gemaakte beelden verkeren nog in een uitstekende conditie. Het lijkt alsof de beelden nog maar kort geleden zijn gemaakt. Veel bezoekers verbazen zich telkens weer over de zichtbare – en soms minder zichtbare - details en de precisie waarmee de kunstenaars te werk zijn gegaan. Van diverse kanten is dan ook het verzoek gekomen om het festival langer open te stellen voor bezoekers. Door de verlenging valt de herfstvakantie ook nog binnen de nieuwe openingsperiode.

 

Guinness Book of Records

Het is uniek dat zandsculpturen gedurende zo’n lange periode in gave conditie zijn te bezichtigen. Door de openstelling te verlengen, streeft het Nederlands Zandsculpturenfestival opname in het Guinness Book of Records na als het langstlopende zandsculpturenfestival ooit in de open lucht gehouden. In totaal zal het festival op de slotdag 1 november 2009 maar liefst 191 dagen open zijn geweest. De organisatie heeft een aanvraag ingediend voor opname in het Guinness Book of Records en al te horen gekregen dat het record zal worden geaccepteerd als 1 november 2009 wordt gehaald.

Pictures

More pictures...

Video