Sculpture Events

Zandsculptuur voor Max

Kunstenaar Bouke Atema en persvoorlichter Martin Hoekstra brachten op donderdag 29 april een bliksembezoek aan Hilversum. Het tweetal was door het televisieprogramma Tijd voor Max uitgenodigd om live voor de camera's te verschijnen.

Voor de uitzending begon, was Bouke bezig geweest om een tiental emmers met zand in een mal te compacten. Op het moment dat de camera's begonnen te draaien, ging hij van start met het carven van koningin Beatrix. Ondertussen werd Martin door de twee hosts, Sybrand Niessen en Martine van Tol, geïnterviewd over het Nederlands Zandsculpturenfestival.

Aan het eind van het programma was Bouke nagenoeg klaar met zijn sculptuur. Hierin was Beatrix duidelijk te herkennen. Natuurlijk wilden de mensen uit het publiek het speciale sculptuurzand voelen. Een enkeling maakte gebruik van het aanbod van Bouke om zelf ook een stukje te carven met een mesje.

Dagelijks trekt Tijd voor Max zo'n half miljoen kijkers. Via 'uitzending gemist' is de aflevering nog tot in lengte van dagen terug te zien. 

Video