Sculpture Events

Bezoekersinformatie

Bezoekersinformatie

De bezoeker wordt aangeraden warme kleding en schoeisel te dragen. De temperatuur in de tentoonstellingsruimte bedraagt namelijk 8 graden beneden het vriespunt. Na een tocht langs de sculpturen kunnen de bezoekers zich in de gezellige 'Winterstube' opwarmen met een kopje warme chocolademelk of Glühwein en genieten van andere winterse gerechten en drankjes.
De ijs- en sneeuwsculpturen zijn te bezichtigen in een thermische tent op het manifestatieveld van Park De Wezenlanden in Zwolle. Van maandag tot en met vrijdag kunnen bezoekers parkeren in een van de vele parkeergarages in de buurt van het festivalterrein. In het weekend kunnen bezoekers hun auto ook parkeren bij het Provinciehuis Zwolle, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle. Wie een routeplanner wil gebruiken, kan het beste het adres van het Provinciehuis Zwolle aanhouden.

Reizigers met het openbaar vervoer nemen bij het station van Zwolle buslijn 1. Uitstappen bij de halte Provinciehuis.


Openingstijden

Het Nederlands IJssculpturenfestival in Zwolle is van zaterdag 6 december 2008 tot en met zondag 1 februari 2009 dagelijks geopend van 10.30 tot 21.00 uur, met uitzondering van 24 en 31 december 2008, want dan is het festival tot 18.00 uur geopend. Op Nieuwjaarsdag (donderdag 1 januari 2009) zijn de sculpturen te bezichtigen van 13.00 tot 21.00 uur. Tijdens de kerstdagen is het Nederlands IJssculpturenfestival gewoon te bezichtigen van 10.30 tot 21.00 uur.

 

Entreeprijzen

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 8,50. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar kost een kaartje € 4,50. Kinderen tot 4 jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen vanaf 4 jaar kost € 22,50. De entree voor 65-plussers en minder validen met begeleiders bedraagt € 7,50. Groepen vanaf 20 personen krijgen € 1,00 korting op de voor hen geldende toegangsprijs.

 

Zwolle

Wie een uitstapje naar het Nederlands IJssculpturenfestival plant, heeft in Zwolle voldoende mogelijkheden om een dagvullend programma te maken. Vele oude en monumentale bolwerken zijn in de voormalige Hanzestad bewaard gebleven, zoals kerken, basilieken, molens, bruggen en verdedigingswerken. Daarnaast valt er in de groenste stad van Nederland (maar liefst 33 parken) ook goed te winkelen.

Arrangementen

Voor arrangementen kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Veel gestelde vragen

1. Zijn we met de kerst open?
Ja, we zijn alle dagen geopend.

2. Is het evenement rolstoel toegankelijk?
Ja, we zijn daar prima op ingericht.

3. Kunnen we vooruit kaarten kopen?
U kunt uw toegangskaarten direct vanaf deze website bestellen.

Pictures