Sculpture Events

Het Nederlands Zandsculpturenfestival 2010 naar Roermond

Nederlands Zandsculpturenfestival kiest in 2010 voor Roermond

Voor het eerst sinds 2004 keert het Nederlands Zandsculpturenfestival weer terug in Limburg. Vanaf vrijdag 30 april tot en met zondag 26 september 2010 is Roermond gastheer van het grootste zandsculpturenfestival van Nederland. Meer dan vijftig professionele zandkunstenaars uit binnen- en buitenland gaan vanaf 17 april met 13.000 ton zand aan de slag om een indrukwekkend schouwspel neer te zetten. Alles draait om het thema ‘Liefde voor het leven'. Net even buiten de stad, midden in het Maasplassengebied, ligt het 30.000 m² grote festivalterrein Hatenboer. De locatie beschikt over een eigen aanleghaven, zodat bezoekers het festival ook via het water kunnen bereiken.

Wat is er te zien?

De Verenigde Naties hebben 2010 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Biodiversiteit. Sculpture Events, de organisator van het Nederlands Zandsculpturenfestival haakt hier op in. Het thema ‘Liefde voor het leven' behandelt diverse aspecten om de variëteit aan flora en fauna in stand te houden. Een van die aspecten is duurzaamheid. Roermond is dan een ideale locatie, want het zand voor de beelden komt uit de Maas. Ook het water dat voor het festival gebruikt wordt, is afkomstig uit de Maas. Bovendien worden de beelden via mankracht gemaakt. De organisatie wil zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke energiebronnen.

De bezoekers vergapen zich aan indrukwekkende zandbeelden. De ene keer wanen zij zich in een tropisch regenwoud, dan weer op een koraalrif. Ook een savanne en een boerderij worden aangedaan. Natuurlijk wordt er door middel van zandbeelden aandacht besteed aan beschermde dieren en plantensoorten.

Het internationaal opererende Sculpture Events is al jaren organisator van diverse zand- en ijssculpturenfestivals in heel Europa. Voorgaande edities van het enige echte Nederlands Zandsculpturenfestival vonden plaats in Almere, Thorn, de Haarlemmermeer en op Texel.

Foto's

Meer fotos...

Video