Sculpture Events

Bezoekersinformatie

De bezoeker wordt aangeraden warme kleding en schoeisel te dragen. De temperatuur in de tentoonstellingsruimte bedraagt namelijk 8 graden beneden het vriespunt. Na een tocht langs de sculpturen kunnen de bezoekers zich in de gezellige in stijl gedecoreerde horecaruimte opwarmen met een kopje warme chocolademelk of Glühwein en genieten van andere winterse gerechten en drankjes.

Entreeprijzen

€ 8,50    Volwassenen   

€ 4,50    Kinderen van 4 tot 12 jaar, kinderen tot 4 jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken.

€ 22,50  Voor een familieticket, bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen van 4-12 jaar.

€ 7,50    Voor entree voor 65-plussers en minder validen, begeleiders mogen ook voor deze prijs naar binnen.
Groepen vanaf 20 personen krijgen € 1,00 korting op de voor hen geldende toegangsprijs.
 
Openingstijden

Het Nederlands IJssculpturenfestival in Roermond is van zaterdag 27 november 2010 tot en met zondag 27 februari 2011 dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur (de kassa sluit om 17.00 uur). Op Nieuwjaarsdag (zaterdag 1 januari 2011) zijn de sculpturen te bezichtigen van 13.00 tot 17.30 uur. Tijdens de kerstdagen is het Nederlands IJssculpturenfestival gewoon voor publiek geopend van 10.30 tot 17.30 uur. 


Roermond

Roermond ligt aan de samenvloeiing van de Maas en de Roer. In de late middeleeuwen was het een van de florerende Hanzesteden. Roermond kent een beschermd stadsgezicht. Veel historische monumenten zijn nog te bezichtigen, zoals het historische stadhuis met klokkenspel aan de Markt, de Sint-Christoffelkathedraal, de Munsterkerk, de Rattentoren, het voormalige Kartuizerklooster Betlehem, de Hervormde Kerk en de Cattentoren.  


Vanzelfsprekend biedt Roermond ook veel winkelmogelijkheden, zowel in de stad als in het via een tunnel met het centrum verbonden Designer Outlet Roermond. Vanaf de locatie van het Nederlands IJssculpturenfestival is het via een tunnel zo'n vijf minuten lopen naar het stadscentrum. In 2006 werd Roermond verkozen tot derde winkelstad van Nederland na Maastricht en 's Hertogenbosch. Het Munsterplein is op woensdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand het terrein van de voedsel- en warenmarkt. Bezoekers van Roermond komen ook voor de omliggende Maasplassen en het Stedelijk Museum, dat in het voormalige woonhuis van de bekende architect Pierre Cuypers is gevestigd.  


Vorig jaar in oktober werd Roermond uitgeroepen tot beste binnenstad van 2009 in de categorie middelgrote binnensteden. Deze titel mag de stad twee jaar lang dragen. 


kerst in Roermond


Arrangementen

Voor arrangementen klik hier.

 

Veel gestelde vragen

1. Zijn we met de kerst open?
Ja, we zijn alle dagen geopend.

2. Is het evenement rolstoel toegankelijk?
Ja, we zijn daar prima op ingericht.

3. Is het koud?
Ja maar daar kunt u zich op kleden.

4. Waar is het precies?

Zie het plattegrond hieronder:
Foto's

Meer fotos...